Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім

Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.

Сторони говорили в першу чергу про ситуацію на Донбасі. Зокрема своєю чергою Джо Байден сказав Зеленському, що він "твердо відстоюватиме суверенітет України", а також заявив, що запросить його до Білого дому "цього літа після повернення з Європи". Про це повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу.

Це був дзвінок, який вони планували зробити перед поїздкою президента Байдена в Європу на зустріч з президентом Путіним. У них була можливість детально обговорити всі питання у відносинах з США, і президент Байден зміг сказати президенту Зеленському, що він буде твердо відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України, - повідомив Салліван.

Окрім того, американський президент запевнив українського лідера, що має намір викласти Путіну план США на випадок "згубних дій" Росії.

Згодом президент Зеленський підтвердив факт розмови і наголосив, що США підтримують Україну, а сам він готовий продовжувати реформи в Україні. 

Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців, - зазначив президент.

Зазначимо, це вже друга телефонна розмова Зеленського і Байдена цього року.

Нагадаємо, що нещодавно американські ЗМІ повідомляли про те, що в Адміністрації президента США планували запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом перед його зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, але відмовились від цієї ідеї через зміну керівництва "Нафтогазу Україна". Зазначається, що у Білому домі цей крок викликав стурбованість у адміністрації, через "відмову Зеленського від зусиль щодо боротьби з корупцією".

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Loading...
Load next