"Плівки Медведчука": суд відмовився розглядати позов Порошенка до Bihus.Info та Зеленського (відео)

"Плівки Медведчука": суд відмовився розглядати позов Порошенка до Bihus.Info та Зеленського (відео)
Раніше п'ятий президент Порошенко просив суд визнати протиправним "приховування від суспільства повної версії "плівок Медведчука" і опублікувати їх у первісному вигляді.

Верховний Суд відмовився розглядати позов експрезидента Петра Порошенка до Володимира Зеленського та журналістів Bihus.Info через "плівки Медведчука". Порошенко вимагав оприлюднити усі "плівки", однак журналісти заявили, що вже опублікували понад 30 годин записів переговорів нардепа з російськими чиновниками і бойовиками "ДНР" і "ЛНР" у своєму YouTube-каналі.

Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на рішення суду.

Зокрема, позов був поданий через записи телефонних розмов, в яких, ймовірно, фігурує підозрюваний в державній зраді голова політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук. Крім цього, адвокати стверджували, що записи є і в Офісу президента, тому обʼєднали свої позовні вимоги не лише до журналістів, а й також до теперішнього президента України Володимира Зеленськсого.

Проте, Касаційний адмінсуд ухвалив, що адвокати Порошенка порушили підсудність, оскільки ані ОАСК, ані Верховний Суд "не мають підстав розглядати позов Порошенка до Bihus.Info" та відмовились від її розгляду.

Нагадаємо, що сам журналіст Денис Бігус прокоментував позов адвокатів п’ятого президента Петра Порошенка до очолюваної ним організації "Том 14" та Зеленського. Він наголосив, що позов проти його організації взагалі немає сенсу, оскільки на балансі "Том 14" взагалі немає жодних записів чи плівок - всі вони, за його словами, оприлюднені на YouTube.

 

Читайте також
Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса” Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса”
Адвокати Порошенка подали позов до суду на Зеленського та вимагають оприлюднити всі так звані “записи Бігуса” у первісному вигляді.
"Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука" "Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука"
Журналіст Денис Бігус, проти якого адвокати лідера "ЄС" Петра Порошенка подали позов до суду, повідомив, що про повне оприлюднення "плівок Медведчука" "з юридичної точки зору там взагалі нема про, що говорити". Оскільки усі вони, за його словами, вже опубліковані.
"Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним" "Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним"
Позов експрезидента Петра Порошенка до чинного - Володимира Зеленського до суду, який стосується так званий "плівок Медведчука" є дивним і абсурдним.
Loading...
Load next