Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями"

Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями"
Скандальний нардеп Ілля Кива у 2019 році задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області.

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення стягнути на користь держави задекларованих нардепом від "ОПЗЖ" Іллею Кивою 1,2 мільйона гривень доходу від жомової ями. Про це повідомили у пресслужбі ВАКС у Facebook.

Рішення суду може бути оскаржене упродовж 30 днів з дня складання повного тексту рішення через подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, - йдеться у повідомленні.

Повний текст рішення складуть та підпишуть 17 серпня 2021 року. Зокрема, ВАКС визнав гроші, вказані нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою у декларації, отриманими у протиправний спосіб.

Оскільки Кива не є власником об’єкту нерухомості (жомової ями) та не має права щодо володіння, користування та розпорядження ним, він передав яму в оренду "суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності". За це Кива отримав конфісковані 1,2 мільйона гривень та ще 10 тисяч гривень як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій

Читайте також
"Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями "Плював на цей цирк": скандальний Кива прокоментував конфіскацію доходу від жомової ями
Скандальний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива планує оскаржити рішення суду та переконує в тому, що ці гроші він заробив законно.
Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко
Раніше Нацполіція повідомила про викриття масштабних зловживань посадовців Державної продовольчо-зернової корпорації України. Сума збитків становить понад $57 мільйонів.
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
Loading...
Load next