Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат

Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.

У травні ряд депутатів отримали по 45 400 гривень за виконання депутатських повноважень в квітні. Однак, нарахування депутатських виплат було припинено 76 нардепам. Серед відомих прогульників - Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Давид Арахамія, Микола Тищенко, Кіра Рудик та Ілля Ківа. Про це йдеться у відповіді апарату Верховної Ради на запит "Українських Новин".

Також до списку депутатів-прогульників віднесли: голову партії "Слуга народу" та першого заступника голови фракції у Раді Олександра Корнієнка, співголову фракції "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича і Юрія Бойка, голову партії "Голос" Кіру Рудик, співголову депутатської групи "За майбутнє" Віктора Бондаря, голову партії "За майбутнє" Ігоря Палицю.

Виплати не отримали також і депутати від "Слуги народу" Микола Тищенко, Ольга Василевська-Смаглюк, голова фінансового комітету Данило Гетманцев, позафракційний депутат Олександр Дубінський, підозрюваний у держзраді депутат від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, Ілля Ківа і депутат від групи "Довіра" Сергій Шахов.

Нагадаємо, що згідно із законом, парламентарі не отримують депутатські виплати в тому випадку, якщо вони без поважних причин пропускають більше аніж 30% голосувань у Верховній Раді або понад 50% засідань комітету, до складу якого їх обрано.

Зокрема, учора 10 депутатів від партії "Голос" зауважили, що вони висловлюють недовіру керівництву партії "Голос". Оскільки, зазначили, що у програмі партії чітко зазначено, що мандат буде забиратись у тих, хто прогулював більшість засідань. Однак, голова партії Кіра Рудик, за словами нардепів, прогуляла понад 60% голосувань, тому вони ініціюють її виключення із партії.

Читайте також
Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко Справа Власенка: заступниця затриманого голови ДПЗКУ пов'язана з Тимошенко
Раніше Нацполіція повідомила про викриття масштабних зловживань посадовців Державної продовольчо-зернової корпорації України. Сума збитків становить понад $57 мільйонів.
Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео) Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео)
Народна депутатка України від фракції "Слуга народу", Елла Рєпіна з`явилася у Верховній Раді з сумкою від французького дому моди Dior. Вартість такої моделі аксесуару становить $2,285 тисячі - 62 152 тисячі гривень.
Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями" Суд конфіскував у скандального Киви 1,2 млн грн доходу від "жомової ями"
Скандальний нардеп Ілля Кива у 2019 році задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області.
Loading...
Load next