Робочий візит до Москви: Путін просив Меркель вплинути на Україну

Робочий візит до Москви: Путін просив Меркель вплинути на Україну
У столиці Росії німецька кацлерка провела зустріч з президентом країни-агресора Володимиром Путіним.

Президент Росії попросив канцлерку Німеччини вплинути на Україну під час візиту в Київ. Зокрема, щодо "виконання всіх обов'язків щодо Донбасу."

Про це повідомляє 24 канал. 

Путін зухвало заявив, мовляв, київська влада відмовилася від мирного вирішення конфлікту в Донбасі. Натомість Меркель заявила, що Німеччина підтримує територіальну цілісність України. Вона наголосила, що "процес врегулювання конфлікту" необхідно оживити.

Також канцлерка говорила з Путіним про газопровід. Меркель виступила за продовження договору з Україною про транзит російського газу після 2024 року.

Політикиня зауважила, що це її прощальний візит у Росію на посаді канцлерки. Однак наголосила, що поговорити було про що. Зокрема про двостороннє співробітництво, питання міжнародного порядку, торговельні стосунки, громадянське суспільство та некомерційні організації.

Читайте також
Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 20 серпня відвідає Росію, а 22 серпня - Україну. Зокрема, однією з головних тем переговорів з Путіним буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого вже активно завершується у Балтійському морі.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
"За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом "За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом
Меркель відзначили найвищою державною нагородою, якою можна нагороджувати іноземців - "Орденом Свободи".
Loading...
Load next