"За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом

"За багаторічну підтримку України": Зеленський нагородив Меркель орденом
Меркель відзначили найвищою державною нагородою, якою можна нагороджувати іноземців - "Орденом Свободи".

Президент України Володимир Зеленський нагородив федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель державною нагородою "Орден Свободи" за багаторічну підтримку України. Нагороду було вручена під час візиту Меркель до Києва, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, у документі повідомляється, що Ангелу Меркель нагородили "за видатні особисті заслуги у зміцненні українсько-німецького міждержавного співробітництва, підтримці державного суверенітету і територіальної цілісності України".

У вересні Німеччина обиратиме нового канцлера. Особисто я переконаний, що пані Меркель залишиться активним учасником політичного життя Німеччини та Європи. Але знайте, що в будь-якому разі, у будь-якому статусі й у будь-який час ви завжди є й будете бажаним гостем в Україні. Дякую, - заявив Зеленський під час спільної пресконференції із канцлеркою.

Окрім цього, український президент також зазначив, що її візит до Києва напередодні 30-річчя української незалежності і старту Кримської платформи є "дуже важливим"

Зазначимо, що в Україні орден Свободи вручається за заслуги в утвердженні суверенітету України. Він був заснований 10 квітня 2008 року і є найвищим орден України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства.

Нагадаємо, що учора, 22 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель прибула до Києва, де відбулася її зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Перед цим вона провела переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві.

Однак, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що за протоколом приїхав в аеропорт "Бориспіль" зустрічати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Проте, його не пропустили. Зокрема, він мав зустрічати канцлерку як очільник столиці, як це було під час минулих візитів Меркель до Києва.

Читайте також
Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 20 серпня відвідає Росію, а 22 серпня - Україну. Зокрема, однією з головних тем переговорів з Путіним буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого вже активно завершується у Балтійському морі.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Меркель приїде в Україну: переговори з Зеленським відбудуться 22 серпня Меркель приїде в Україну: переговори з Зеленським відбудуться 22 серпня
Меркель і Зеленський обговорюватимуть переговори на Донбасі, а також питання в газовій сфері.
Loading...
Load next