Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері

Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері
В Україна планують збудувати чотири енергоблоки за американською технологією. Загальна вартість проєкту сягне до 30 мільярдів доларів.

Український державний "Енергоатом" підписав меморандум з американською енергетичною компанією Westinghouse Electric про спільне будівництво нового енергоблоку Хмельницької атомної електростанції. 

Про це повідомили в Офісі Президента.

Меморандум підписали за присутності Володимира Зеленського у Вашингтоні. Там глава держави перебуває з робочим візитом, а сьогодні, 1 вересня, він зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

Новий енергоблок стане пілотним проєктом. Зеленський заявив, що збудують іще 4 таких за технологією Westinghouse Electric. Загальна вартість проєкту — до $30 млрд.

В ОП зазначили, що документ передбачає залучення технології американської компанії щодо будівництва ядерного реактора проєкту АР1000 потужністю приблизно 1,1 ГВт.

Окрім урахування прямих інвестицій, в Україні обіцяють локалізувати частину виробництва, що дозволить бюджету отримати додаткові податкові надходження.

Також Зеленський повідомив, що український міністр енергетики Герман Галущенко та його американська колега Дженніфер Ґренголм підписали заяву про "започаткування стратегічного діалогу у сфері енергетики та клімату" між Україною та США. 

Читайте також
В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США
Представники Офісу Президента разом із представниками американського посольства обговорили майбутній візит Володимира Зеленського у Білий дім.
Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли
Дати зустрічі лідерів України та Сполучених Штатів змістили через логістичні та протокольні нюанси.
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Loading...
Load next