Операція з ''вагнерівцями'' відбувалася з відома США: на Банковій розкритикували матеріал американського видання (фото)

Операція з ''вагнерівцями'' відбувалася з відома США: на Банковій розкритикували матеріал американського видання (фото)
Телекомпанія CNN оприлюднила нові деталі про операцію спецслужб, що мала на меті затримання влітку 2020 року російських найманців, однак в Офісі Президента цю інформацію намагаються спростувати.

Минулого року, напередодні виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, були затримані працівники приватної російської військової компанії "Вагнер", які прибули до Мінська з метою дестабілізації ситуації в країні. Однак, американське видання CNN оприлюднило матеріал в якому зазначається, що операція проводилась за підтримки США та причетності до неї ЦРУ.

Проте, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі НВ повідомив, що викладена у матеріалі інформація не відповідає дійсності, свідчить реакція на неї Федеральної служби безпеки РФ.

Не минуло й кількох годин, як уже й офіційний представник ФСБ похвалив CNN за цей матеріал… При такому змісті матеріалу варто звернути увагу не так на те, що саме опубліковано, як на синхронність із заявою представника ФСБ. Коли раніше офіційний представник ФСБ практично миттєво виходив у медіа, щоб підтримати і похвалити якийсь репортаж?, - наголосив Подоляк.

Окрім цього радник Офісу Президента переконаний, що після оприлюднення цього матеріалу російська пропаганда тепер спробує використати цю історію, щоб дискредитувати Україну і США напередодні зустрічі глави Кремля Володимира Путіна і білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Обов’язкові анонімні відставники — і це ключове — щось підтверджують. Інше анонімне джерело щось спростовує. Ще раз: анонімні, без прізвищ, безпосадові а, отже, які не мають інформаційної та репутаційної цінності, - додав Подоляк.

Нагадаємо, що американське видання CNN оприлюднило розмову із трьома анонімними "колишніми високопосадовцями української військової розвідки", які зізнались, що працювали над підготовкою операції із захоплення членів російської приватної військової компанії "Вагнер". 

Так, за їхніми словами, операція фінансувалась американськими коштами, а українські розвідники отримували технічну допомогу та поради від ЦРУ щодо того, як затримати російських найманців.

Читайте також
"Операцію готували 18 місяців за підтримки США": Америка знала про спецоперацію з "вагнерівцями" (фото) "Операцію готували 18 місяців за підтримки США": Америка знала про спецоперацію з "вагнерівцями" (фото)
Американське видання CNN оприлюднило матеріал, який, зокрема, містить розмову із трьома анонімними нібито "колишніми високопосадовцями української військової розвідки". Вони розкрили деталі довгопланової та зірваної спецоперації України по затриманню бойовиків приватної компанії "Вагнера", яка підтримувалась США.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
Loading...
Load next