Перехід України на латиницю: Шмигаля розсмішило запитання про ініціативу Данілова (відео)

Перехід України на латиницю: Шмигаля розсмішило запитання про ініціативу Данілова (відео)
Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що Україна повинна позбутися кирилиці і перейти на латиницю, а діти з садочка мають вивчати англійську мову. Однак, такі гучні заяви до вподоби не усім українським політикам, а деяких із них це й зовсім смішить.

Під час пресконференції прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, яка відбулась сьогодні, 14 вересня, його запитали, що він думає про переведення українського правопису на латиницю. У відповідь на це запитання посадовець не зміг стримати посмішку та розсміявся.

Я пропоную просто спитати в пана Данілова, уточнити, якщо вам цікаво. Він дасть всі відповіді. Дякую, - сказав Шмигаль.

Відео "УНІАН".

Окрім цього, зауважимо, що міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко також прокоментував ідею переходу на латиницю, яку раніше запропонував секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляє "Укрінформ". Зокрема, Ткаченко заявив, що "спочатку нам треба всім вивчити добре українську мову", а потім говорити про латиницю.

Нагадаємо, що раніше Данілов наголосив, що виступає за те, щоб в Україні змалечку діти вчили дві мови – українську та англійську, а також перехід на латинку, на його думку, буде важливим кроком.

Секретар спробував першим перейти на латиницю у спілкування та одразу ж осоромився. Так, в одному і дописів в якому увесь текст був написаний українською мовою, Данілов вирішив одне речення написати латиницею, а не звичною для українців кирилицею. Проте, допустився одразу трьох помилок лише в декількох словах.

Читайте також
Три помилки в одному реченні: секретар РНБО Данілов допустив помилки у написанні латиницею (відео) Три помилки в одному реченні: секретар РНБО Данілов допустив помилки у написанні латиницею (відео)
Раніше Данілов заявив, що Україна має позбутися кирилиці і перейти на латиницю, а діти з садочка повинні вивчати англійську. Однак, наразі він ще сам не вивчив латиницю та в одному реченні допустився трьох помилок.
Секретар РНБО Данілов пропонує запровадити в Україні латиницю замість кирилиці (відео) Секретар РНБО Данілов пропонує запровадити в Україні латиницю замість кирилиці (відео)
Данілов переконаний, що Україна має позбутися кирилиці та перейти на латиницю. Також, на його думку, англійська мова в Україні має бути обов'язковою.
"Напрягаюся, коли слухаю російську": секретар РНБО змусив журналіста перейти на державну (відео) "Напрягаюся, коли слухаю російську": секретар РНБО змусив журналіста перейти на державну (відео)
РНБО зібралась на засідання 17 вересня. На Раді нацбезпеки та оборони обговорили фінансування сфери та безпеки на 2022 рік. Також, за словами Данілова, домовились ввести санкції за участь у виборах до Держдуми на окупованому Донбасі та у Криму.
Loading...
Load next