Секретар РНБО Данілов пропонує запровадити в Україні латиницю замість кирилиці (відео)

Секретар РНБО Данілов пропонує запровадити в Україні латиницю замість кирилиці (відео)
Данілов переконаний, що Україна має позбутися кирилиці та перейти на латиницю. Також, на його думку, англійська мова в Україні має бути обов'язковою.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна має позбутися кирилиці і перейти на латиницю, а діти з садочка повинні вивчати англійську. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Так, секретар Данілов наголосив, що виступає за те, щоб в Україні змалечку діти вчили дві мови – українську та англійську, а також перехід на латинку, на його думку, буде важливим кроком.

Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов’язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова – це мова цивілізованого спілкування. І ми маємо розуміти, що англійську мову мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути, - заявив Олексій Данілов.

За його словами, англійська – мова цивілізованого світу й саме тому вона має стати обов'язковою в Україні.

Я за. Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці й перейти на латиницю, - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, що раніше у березні Данілов під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" заявив, що Україна повинна убезпечити себе від "лінгвістичної війни", яку розв'язала Російська Федерація, більш активно запроваджуючи англійську мову.

Читайте також
Перехід України на латиницю: Шмигаля розсмішило запитання про ініціативу Данілова (відео) Перехід України на латиницю: Шмигаля розсмішило запитання про ініціативу Данілова (відео)
Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що Україна повинна позбутися кирилиці і перейти на латиницю, а діти з садочка мають вивчати англійську мову. Однак, такі гучні заяви до вподоби не усім українським політикам, а деяких із них це й зовсім смішить.
Три помилки в одному реченні: секретар РНБО Данілов допустив помилки у написанні латиницею (відео) Три помилки в одному реченні: секретар РНБО Данілов допустив помилки у написанні латиницею (відео)
Раніше Данілов заявив, що Україна має позбутися кирилиці і перейти на латиницю, а діти з садочка повинні вивчати англійську. Однак, наразі він ще сам не вивчив латиницю та в одному реченні допустився трьох помилок.
РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів
Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила нове рішення про запровадження санкцій проти другої частини українських контрабандистів.
Loading...
Load next