Лукашенко домовився з Путіним "вжити якісь заходи"щодо ситуації на кордоні з Україною

Лукашенко домовився з Путіним "вжити якісь заходи"щодо ситуації на кордоні з Україною
На нараді з керівництвом силового блоку Білорусі Лукашенко зазначив, що українській ділянці треба приділяти особливу увагу.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з лідером РФ Володимиром Путіним "вживати якісь дії" щодо української ділянки кордону. Він стверджує, що в Україні створюють бази США.

Про це йдеться на сайті президента Білорусі.

Сьогодні, 27 вересня, Лукашенко проводив нараду з керівництвом силового блоку країни щодо ситуації на кордоні Білорусі, де заявив, що Польща розгортає там "цілі корпуси" військових.

До того ж іноземних держав, перш за все США. Ми бачимо, як лізе Литва в кожну щілину, щоб показати свою відданість НАТО і США. Але найсумніше ㅡ це Україна. У нас відкривається новий фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші біженці, ㅡ там створюються навчально-тренувальні табори, де навчають цілеспрямовано (і не тільки втікачів) роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби, - заявив Лукашенко.

Він також додав, нібито самі українські прикордонники знаходять схованки зі зброєю біля кордону з Білоруссю.

Лукашенко наголосив, що українській ділянці треба приділяти особливу увагу.

Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють в Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати, - сказав він.

За словами Лукашенка, він неодноразово обговорював цю тему на зустрічах з Путіним, де країни домовилися, що "там треба вживати якісь дії".

Читайте також
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі "Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що з точки зору міжнародного права, Олександр Лукашенко - це ніхто.
Loading...
Load next