Зеленський запропонував представникам Facebook відкрити офіс в Україні

Зеленський запропонував представникам Facebook відкрити офіс в Україні
Президент запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні, а також зазначив, що Україна активно бореться з російською дезінформацією.

Учора ввечері, 27 вересня, президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з головною операційною  директоркою компанії Facebook Шеріл Сендберг та віцепрезидент Facebook Ніком Клеггом. Так, під час розмови глава держави ознайомив співрозмовників з ключовими досягненнями України у впровадженні цифровізації та недавніми рішеннями щодо удосконалення податкового та правового режиму для IT-компаній, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Цифровізація – це пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо сто відсотків державних послуг,  наголосив Зеленський.

Також президент наголосив, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Окрім цього, саме завдяки єдиному порталу державних послуг "Дія", який був розроблений Міністерством цифрової трансформації України, громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу. 

Це не тільки наше бажання - всі послуги щодо бізнесу, щодо держави зробити доступними й комфортними для людей у цифровому форматі. У нас є реальний результат, - додав президент.

За словами глави держави, заплановано розширити перелік електронних послуг в Україні: "У нас є декілька амбітних цілей: це електронна митниця, це парламентські та президентські вибори, це цифровий перепис громадян України".

Внаслідок цього, Володимир Зеленський запросив представників Facebook відвідати "Дія. Саміт", який відбудеться у Києві 29 листопада, а також запропонував співрозмовникам розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні.

Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими у Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом,  підсумував президент.

Нагадаємо, що "Дія" - це зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий застосунок, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг, а також ковідних сертифікатів.

Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації. Відео із роз'ясненням роботи "Дії" можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next