Уряд звільнив Соколюка з посади голови Державної міграційної служби

Уряд звільнив Соколюка з посади голови Державної міграційної служби
Соколюк очолював ДМС майже шість років. Наразі виконання обов'язків голови ДМС уряд тимчасово поклав на першу заступницю Соколюка Наталію Науменко.

Сьогодні, 29 вересня, Кабінет Міністрів звільнив Максима Соколюка з посади голови Державної міграційної служби (ДМС) та призначив виконувачкою обов'язків голови служби Наталію Науменко.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні, про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Причини такого рішення наразі невідомі.

Проте зазначимо, що ухвалення такого рішення відбулося оперативно на тлі появи інформації про можливі зловживання у відомстві, про це повідомляє УНН. У кабінеті Соколюка та в його заступників пройшли обшуку. Співробітник НАБУ проводили вказані слідчі дії в межах розслідування кримінального провадження за підозрою у розкраданнях державних коштів на будівництві нового офісу ДМС у Києві по вулиці Павлівській.

У НАБУ інформацію поки не коментують, але кадрове рішення щодо Соколюка дає підстави вважати, що справа розслідується, а також, що нове керівництво МВС на чолі з Денисом Монастирським вирішило проводити політику "нульової толерантності" до проявів корупції в відомстві, що цілком відповідає запитам суспільства.

Читайте також
Гончарука могли прослуховувати люди, наближені до олігарха, - Рябошапка (відео) Гончарука могли прослуховувати люди, наближені до олігарха, - Рябошапка (відео)
Колишній генпрокурор Рябошапка заявив, що знає ім'я цього олігарха, однак "але я не хотів би відкривати або порушувати таємницю досудового розслідування".
Відставки у Кабміні: список кандидатів на звільнення змінився, - ЗМІ Відставки у Кабміні: список кандидатів на звільнення змінився, - ЗМІ
Ймовірно вже найближчим часом "Слуга народу" замінить декількох міністрів та звільнить їх, однак наразі депутати самі не вирішили, кого точно їм доведеться звільняти.
Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра Аваков повертається: ексміністру МВС можуть запропонувати посаду віцепрем’єра
Після звільнення з посади очільника МВС, Арсен Аваков все ж таки може залишитись у політиці. У "Слузі народу" йому готові запропонувати посаду віцепрем'єра.
Loading...
Load next