ЄС розмірковує над створенням військової місії в Україні, - ЗМІ

ЄС розмірковує над створенням військової місії в Україні, - ЗМІ
Європейський Союз розглядає можливість створення незалежної військової навчальної місії в Україні, яку назве "Військово-консультативна та навчальна місія ЄС в Україні".

Євросоюз розглядає можливість створити в Україні військову навчальну місію. Для цього може стати значне загострення військової агресії на Донбасі.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag.

Журналісти видання посилаються на документи Європейської служби зовнішніх зв'язків. 

Навчальна місія може називатись "Військова консультативна та навчальна місія ЄС в Україні". Таким чином, пишуть ЗМІ, Брюссель може висловити солідарність з Україною щодо ситуації на Донбасі.

На створенні військової місії в Україні наполягають такі країни:

  • Литва,
  • Латвія,
  • Естонія,
  • Польща,
  • Румунія
  • Словаччина.

Також ця позиція знайшла підтримку у Швеції та Фінляндії.

Зазначимо, що військова місія – не єдиний варіант, який Євросоюз може реалізовувати в Україні. Зокрема, можуть розширити консультативну місію ЄС щодо реформи сектора громадянської безпеки України. Вона існує з 2014 року.

Читайте також
"Жодних причин для такого рішення немає", - МЗС щодо інформації про скасування безвізу "Жодних причин для такого рішення немає", - МЗС щодо інформації про скасування безвізу
Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що Єврокомісія позитивно оцінює виконання Україною критеріїв безвізового режиму.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next