"Жодних причин для такого рішення немає", - МЗС щодо інформації про скасування безвізу

"Жодних причин для такого рішення немає", - МЗС щодо інформації про скасування безвізу
Речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що Єврокомісія позитивно оцінює виконання Україною критеріїв безвізового режиму.

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували інформацію ЗМІ про те, що в ЄС порушили питання про можливість скасування безвізового режиму з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС, інформує НВ.

Жодних причин для такого рішення немає і не може бути, - сказав він.

Ніколенко нагадав, що 4 серпня Єврокомісія опублікувала четверту доповідь про оцінку виконання вимог візової лібералізації країнами Західних Балкан та Східного партнерства, зокрема Україною.

У документі позитивно оцінюється виконання Україною критеріїв безвізового режиму.

МЗС України вже запропонувало окремим країнам-членам ЄС та Європейській Комісії провести консультації, щоб роз’яснити окремі положення українського законодавства. Ми очікуємо, що такі експертні консультації відбудуться вже найближчим часом. Одночасно Україна завершує підготовку національної доповіді про виконання умов візової лібералізації з ЄС, де ми поінформуємо європейських партнерів про роботу над рекомендаціями Єврокомісії, — заявив представник МЗС.

 

Він зазначив, що Україна не є державою із високим міграційним ризиком, а "співпраця з ЄС у сфері реадмісії як одним із ключових факторів для належного функціонування безвізу відбувається на належному рівні".

Нагадаємо, що у ЗМІ з’явилася інформація, що кілька держав-членів Євросоюзу порушили питання щодо можливого скасування безвізового режиму з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою. Причиною такого рішення є серія зловживань зі сторони громадян цих держав.
 

Читайте також
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next