Відставка Разумкова: у "Слузі народу" назвала ім'я основного кандидата на посаду спікера ВР

Відставка Разумкова: у "Слузі народу" назвала ім'я основного кандидата на посаду спікера ВР
Головним кандидатом на пост спікера парламенту, після ймовірного звільнення Дмитра Разумкова, у партії “Слуга народу” вважають першого заступника спікера ВРУ.

У президентській фракції "Слуга народу" вважають "очевидною" відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та назвали свого основного кандидата на посаду нового спікера. Зокрема, основним кандидатом на цю посаду називають Руслана Стефанчука - першого заступника голови ВР. Про це розповіла нардепка з фракції Слуга народу Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук зазначила, що питання відставки Разумкова та обрання нового голови ВРУ, “слуги” обговорили на виїзному засіданні фракції, яке відбулось на цих вихідних у Трускавці на Львівщині.

Ми мали абсолютно відверту нормальну роботу, розмову. У нас немає жодного розколу у фракції з приводу цього питання. Дійсно, це рішення досить важке. Ідеться про конфлікт всередині фракції, це саме політичний вимір нашої фракції - зараз делегувати іншій людині посаду голови парламенту. У нас зараз основний кандидат — це Руслан Стефанчук, - заявила народна депутатка.

Зокрема, зауважимо, що президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Трускавці заявив, що Дмитро Разумков не є членом його команди та обрав власний політичний шлях.  

В чому основна різниця? Володимир Зеленський без Дмитра Разумкова став би президентом. А Разумков без Зеленського як президента не став би головою парламенту, - пояснила Кравчук.

Нагадаємо, що 30 жовтня, депутати Верховної Ради вирішили розпочати збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Також Давид Арахамія заявляв, що відносини з Разумковим всередині партії зіпсувалися після того, як він, всупереч бажанню керівництва "Слуги народу", направив скандальний законопроєкт про олігархів до Венеціанської комісії.

Читайте також
"Переконували проголосувати": 50 депутатів вибачилися перед Разумковим за відставку (відео) "Переконували проголосувати": 50 депутатів вибачилися перед Разумковим за відставку (відео)
Керівництво "Слуги народу" і Офіс Президента тиснули на депутатів СН та інших парламентарів, щоб ті голосували за його відставку. Зокрема, близько півсотні депутатів підходили до Разумкова, щоб вибачитися.
Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео) Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео)
За прогнозами глави фракції "Слуга народу", за відставку спікера Разумкова очікується 240 голосів "за". Зокрема, перший віцеспікер Руслан Стефанчук та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко претендують на посаду голови парламенту.
Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради
Голова фракції та народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Арахамія розпочав збір підписів за відставку Разумкова з посади голови парламенту.
Loading...
Load next