Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео)

Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео)
За прогнозами глави фракції "Слуга народу", за відставку спікера Разумкова очікується 240 голосів "за". Зокрема, перший віцеспікер Руслан Стефанчук та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко претендують на посаду голови парламенту.

Голосування народних депутатів за обрання нового голови Верховної Ради може відбутися вже цієї п'ятниці, 8 жовтня. За його словами, потрібно провести фракцію і визначити кандидатури на посади спікера парламенту та першого віцеспікер. Про це розповів журналістам у кулуарах парламенту голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє LB.ua.

У п'ятницю, напевно (буде голосування за обрання голови Верховної Ради). Думаю, нам потрібно провести фракцію і визначити обидві кандидатури (на посаду спікера ВР і першого віцеспікер), і потім ми голосуватимемо, - зауважив Арахамія.

За прогнозами глави фракції, за відставку спікера очікується 240 голосів "за": "240 я очікую на табло. Як я вам і казав у Трускавці".

Наразі відомо, що перший віцеспікер Руслан Стефанчук претендує на посаду спікера парламенту та може замінити Дмитра Разумкова, але не є єдиним кандидатом на цю посаду. Те саме стосується глави партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка і позиції першого віцеспікера. 

Вони в шорт-листі, але є ще кандидати, які хочуть, щоб їх розглянули. Це обов’язково будуть представники "Слуги народу", - додав нардеп.

Водночас він не став озвучувати прізвищ інших кандидатів. Окрім того, він уточнив, що вже завтра, у четвер увечері фракція збереться на засідання, де і обговорить це кадрове питання. Також Арахамія спростував чутки, що нардепів намагаються підкупити за позитивне голосування за відставку спікера.

Багато що говорять. Я також, наприклад, чув, що комусь пропонують по $100 тис. За неголосування, - наголосив Давид Арахамія.

Відео: LB.ua.

Нагадаємо, що спікер парламенту Дмитро Разумков позиватиметься до суду, якщо його незаконно позбавлять мандату народного депутата. Політик зауважив, що за законом його не мають права позбавити мандату, проте "усяке може бути".

Читайте також
Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради
Голова фракції та народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Арахамія розпочав збір підписів за відставку Разумкова з посади голови парламенту.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
"Я не буду затягувати цей процес": регламент не дозволяє відправити Разумкова у відставку цього тижня "Я не буду затягувати цей процес": регламент не дозволяє відправити Разумкова у відставку цього тижня
Голосування за відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради не може відбутися цього пленарного тижня.
Loading...
Load next