Разумкова відсторонили від ведення засідань на два дні

Разумкова відсторонили від ведення засідань на два дні
Рішення відсторонити Разумкова від ведення засідань на два дні підтримали 240 народних депутатів.

Сьогодні, 5 жовтня, народні депутати відсторонили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на 2 дні.

Про це повідомили засідання парламенту, інформує Суспільне. 

Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів. 

Вчора на засіданні погоджувальної ради головою Ради було не дотримано вимог регламенту у зв'язку з відмовою ставити на голосування пропозиції по розкладу пленарних засідань на 5-8 жовтня від нашої фракції "Слуга народу". Вважаємо, що цим він знехтував правом народних депутатів вносити пропозиції, що є порушенням регламенту, — заявив під час виступу у сесійній залі депутат від "Слуги народу" Олександр Корнієнко.

 У зв'язку з цим фракція запропонувала відсторонити Разумкова від головування в Раді на два дні.

Фото: знімок з екрана засідання парламенту.

При цьому, заступниця голови Верховної ради Олена Кондратюк під час засідання наголосила, за регламентом, відсторонення має голосуватися тільки у тому випадку, коли порушення було під час пленарного засідання, а не на погоджувальній раді.

Нагадаємо, що 30 жовтня, депутати Верховної Ради вирішили розпочати збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Також Давид Арахамія заявляв, що відносини з Разумковим всередині партії зіпсувалися після того, як він, всупереч бажанню керівництва "Слуги народу", направив скандальний законопроєкт про олігархів до Венеціанської комісії.

Читайте також
Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України
Президент попросив спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова скликати позачергове засідання парламенту для затвердження Великого герба України.
"Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів "Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів
В Україні зроблено ще один крок для позбавлення олігархів впливу на чиновників, вважає президент.
Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим
Теоретично може вистачити 10 років.
Loading...
Load next