"Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат

"Я відстоюватиму своє право": Разумков обіцяє йти в суд, якщо "слуги народу" заберуть у нього мандат
Разумков вчергове заявив, що, згідно із законом, його не мають права позбавити мандата, проте допустив такий сценарій.

Спікер парламенту Дмитро Разумков позиватиметься до суду, якщо його незаконно позбавлять мандату народного депутата. Політик зауважив, що за законом його не мають права позбавити мандату, проте "усяке може бути". Він наголосив, що посада спікера це одне, але мандат йому дав народ, який підтримав його на виборах.

Про це голова Верховної Ради заявив 5 жовтня в ефірі телеканалу "Прямий".

Так, я буду відстоювати своє право. Тому що це вже не про посаду, а це про можливість робити те, що я обіцяв… І тут це вже буде не моя власна позиція, це буде не моя посада, а це буде те, за що, в тому числі, голосували – і за мене, і за колег, які сьогодні працюють у стінах Верховної Ради України. Це вже не про посади, а про людей, - наголосив Дмитро Разумков.

Політик в черговий раз зазначив, що буде відстоювати своє право бути народним депутатом України, бо йдеться про можливість виконувати те, що обіцяв виборцям, які обирали його і колег по парламенту. Окрім цього, підкреслив, що не хоче "перетворювати політичні чвари на багнюку, якою забризкають Раду".

Нагадаємо, що народні депутати відсторонили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на 2 дні. Рішення підтримали 240 народних депутатів.

Читайте також
Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку
Суддя Верховного Суду Микола Гусак подав у відставку. Розгляд його рішення заплановано на 7 вересня.
Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради
Голова фракції та народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Арахамія розпочав збір підписів за відставку Разумкова з посади голови парламенту.
Арахамія вдруге за день подав звернення про відставку Разумкова Арахамія вдруге за день подав звернення про відставку Разумкова
За словами прессекретарки Дмитра Разумкова, “або фракція “Слуга народу” змінила свою позицію, або голова фракції Арахамія не дуже добре знається на парламентських процедурах”.
Loading...
Load next