"Адекватних пояснень не почув": Зеленський відреагував на затримку обрання керівника САП

"Адекватних пояснень не почув": Зеленський відреагував на затримку обрання керівника САП
У своєму Twitter глава держави повідомив, що "не почув адекватних пояснень" щодо затримки конкурсу і закликав конкурсну комісію "виконати свій обов’язок".

Президент Володимир Зеленський після критичної заяви ЄС і США заявив про необхідність швидкого обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Так, у суботу, 9 вересня, посольство США в Україні заявило, що ЄС і США "дуже розчаровані незрозумілими й невиправданими" затримками в обранні глави САП.

Зокрема, тепер Зеленський переконаний, що члени конкурсної комісії з обрання керівника САП мають виконати свій обов'язок і закликав відбіркову комісію працювати як належить. Про це український президент написав на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

Не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. Члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок, як належить. Для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом, - зауважив Зеленський.

Окрім цього, за повідомленням пресслужби президента, Зеленський також наголосив, що для діяльності конкурсної комісії "створені всі умови, підготовча робота була проведена вчасно і змістовно".

Залишилися фактично фінальні етапи конкурсу. Ніхто не має права ставити під загрозу стабільність роботи антикорупційної інфраструктури і виконання міжнародних зобов'язань України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року. Конкурс з обрання нового очільника САП стартував ще 25 січня.

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу
У Посольстві Сполучених Штатів, що у Києві відреагували на ухвалені учора зміни Верховною Радою до Земельного кодексу України та низки законодавчих актів для удосконалення системи управління земельними відносинами.
Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО
Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штаті зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.
Loading...
Load next