Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)

Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)
В ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".

Президент Володимир Зеленський обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном активізацію переговорів для закінчення війни на сході України та підготовку саміту "Нормандської четвірки". Відомо, що іноземні лідери пообіцяли докладати всіх необхідних зусиль для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила пресслужба Офісу президента та Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Провів важливу розмову з Ангелою Меркель та Емануелем Макроном щодо активізації переговорів для закінчення війни на Донбасі та підготовки саміту #N4.

Прапор України, Прапор Франції і Прапор Німеччини виступають за досягнення домовленостей стосовно узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення миру, - зауважив президент.

Сторони обговорили підготовку до проведення чергового саміту "нормандської четвірки" та зазначили, що очікують від нього "послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі". Зеленський також подякував Німеччині та Франції за їхню підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також активну участь у переговорах у "нормандському форматі". Окрім цього президент сподівається на таку ж активну участь цих держав і в майбутньому.

Фото: Офіс Президента

Зокрема у пресслужбі Офісу Президента додали, що зі свого боку Меркель та Макрон пообіцяли порушити питання підготовки нормандської зустрічі під час своєї розмови з президентом Росії Володимиром Путіним. Оскільки, Макрон і Меркель запевнили, що їхні держави докладатимуть усіх необхідних зусиль для мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next