Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України

Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.

Про це йдеться у заяві німецького уряду, яка була опублікована на їхньому офіційному сайті. 

"Канцлер, президент Макрон і президент Зеленський обговорили, зокрема, ситуацію з безпекою на українсько-російському кордоні і на сході України. Вони розділили занепокоєння з приводу зростання російських військ на кордоні з Україною і в незаконно анексованому Криму. Вони закликали до відведення цих підкріплень з метою деескалації ситуації", - повідомляється у заяві.

Зокрема канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон зазначили, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісності України.

"Вони наголосили на необхідності повного виконання Мінських домовленостей з обох сторін і заявили, що Німеччина і Франція продовжать свої зусилля в нормандському форматі", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський разом із дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки. Зокрема до обговорення в Єлисейському палаці через відеозв'язок приєдналась і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. 

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото) Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)
В ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Loading...
Load next