Справа Медведчука: прокуратура хоче оскаржити домашній арешт кума Путіна (відео)

Справа Медведчука: прокуратура хоче оскаржити домашній арешт кума Путіна (відео)
Напередодні Медведчуку оголосили про підозру в зраді і фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Термін утримання під домашнім арештом визначили до 7 грудня 2021 року включно.

Учора, 12 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку - продовження домашнього арешту до 7 грудня. Однак, у справі нардепа про держзраду за торгівлю вугіллям із бойовиками прокуратура вирішила оскаржити рішення суду та все ж наполягатиме на триманні під вартою для Медведчука. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора. 

Цим самим прокуратура збирається довести, що відповідний запобіжний захід - тримання під вартою, необхідний через ризики можливої втечі. До того ж через зв'язки з представниками Росії та терористами. Окрім цього, такий захід є необхідний, оскільки, зокрема, існує ризик щодо можливого переховування підозрюваного.

На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи, - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора також нагадали, що наразі у кримінальному проваджені не встановлені всі співучасники та не допитані всі свідки.

Наразі у кримінальному проваджені не встановлені всі особи співучасників та не допитано всіх свідків, а частина з них не надає достовірних та повних показань через побоювання впливу на них підозрюваного і його спільників, - наголосили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, що раніше Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій. Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

Також 11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу у розмірі 1 мільярд гривень, а учора, 12 жовтня, йому обрали новий запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт до 7 грудня.

Читайте також
Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.
Loading...
Load next