Суд знову відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт (відео)

Суд знову відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт (відео)
Медведчук вже перебуває під домашнім арештом у справі про державну зраду, за якою йому загрожує 12 років в'язниці.

Печерський суд відправив народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт у справі за підозрою у державній зраді та сприянню тероризму. Цього разу політика відправили під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня. Судді відмовили прокуратурі, яка клопотала про взяття Медведчука під варту з можливістю внесення застави в 1 мільярд гривень. 

У задоволенні клопотання (прокуратури) відмовити. Застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому покидати дім цілодобово, - заявила головуюча суддя.

Водночас адвокати виступали проти такого розміру застави, мотивуючи це тим, що всі фінансові ресурси Медведчука заблоковані через санкції РНБО. Окрім цього після засідання Віктор Медведчук заявив, що вважає ухвалене судом рішення та відкрите щодо нього провадження незаконними політичними репресіями й частиною плану чинної української влади зі знищення опозиції, повідомляє "Суспільне".

Не було представлено жодного доказу, який підтверджував би тези у матеріалах підозр, тези, які б давали підстави вважати, що необхідно задовольнити подання про обрання запобіжного заходу.

Те, що було зроблене в інтересах держави, в інтересах українських громадян, сьогодні розцінюється як злочинні дії, ще й у таких тяжких обвинуваченнях, як співпраця з терористичними організаціями, - заявив Медведчук.

Нагадаємо, що раніше Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

 

Читайте також
Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото) У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото)
На початку травня цього року генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
Loading...
Load next