Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється у держзраді і замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму. Про рішення щодо запобіжного заходу для Медведчука стало відомо із трансляції засідання суду.

Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня 2021 року.

Засідання суду тривало з першої години дня, до нарадчої кімнати суддя В'ячеслав Підпалий пішов о 19:45. Згодом він оголосив рішення суду, яке не задовольнило клопотання прокурорів, адже ті просили для Медведчука тримання під вартою із заставою у 300 мільйонів гривень.

"Обрати для нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши йому залишати місце свого проживання, на термін включно до 9 липня поточного року, але не більше строку досудового розслідування, зобов’язавши підозрюваного прибувати за кожною вимогою в органи досудового розслідування до прокурора або суду", - йдеться в ухвалі суду.

 Суддя ухвалив покласти на Медведчука наступні обов’язки:

  • не відлучатися з міста Києва та області без дозволу слідчого, прокурора та суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утриматись від спілкування з підозрюваними та свідками, відповідно до списку, визначеного слідчим та прокурором;
  • здати на зберігання до органу досудового розслідування свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний браслет.

Водночас Медведчук заявив, що вдома буде займатись роботою та давати інтерв’ю.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому обрали запобіжний захід. Прокуратура подавала клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату у вигляді арешту з альтернативою застави у понад 300 мільйонів гривень.

Читайте також
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Суд продовжив домашній арешт Медведчука ще на два місяці (відео) Суд продовжив домашній арешт Медведчука ще на два місяці (відео)
Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" вкотре заявив, що не згодний з прийнятим рішенням суду. Він переконаний, що таким чином із ним розправляється влада та особисто президент Зеленський.
У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото) У Києві розпочалось засідання у справі Медведчука: будівлю суду оточила група "тітушок" (фото)
На початку травня цього року генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
Loading...
Load next