Суд заочно арештував Азарова, якого підозрюють у державній зраді

Суд заочно арештував Азарова, якого підозрюють у державній зраді
Слідчі бюро отримали оригінали документів, які свідчать "про цілеспрямовані дії експрем’єра України Миколи Азарова на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави. Надалі такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією".

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Миколі Азарову. Колишнього прем'єр-міністра підозрюють у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб. Як повідомляє пресслужба Держбюро розслідувань, відповідне клопотання слідчого сьогодні задовольнив суддя.

Обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою дасть підстави звертатися із запитами про надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування, - йдеться у повідомленні ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зміст та умови угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України були нав’язані президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому прем’єр-міністру України напередодні її підписання у Москві 21 квітня 2010 року.

Прем’єр, зазначається, розуміючи наслідки для України, свідомо погодив проєкт документа. Цим Азаров сприяв реалізації інтересів РФ під час погодження угоди та її імплементації.

Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані  дії експрем’єра України Миколи Азарова на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави. У подальшому такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією, - наголосили в ДБР.

 Встановлено, що ці вчинки здійснювались "за попередньою змовою групою осіб з тодішнім Президентом України Віктором Януковичем, якому також повідомлено про підозру у цьому кримінальному провадженні та якого оголошено в розшук".

Обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надасть підстави звертатись із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування, - додали в ДБР.

Нагадаємо, що у 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next