"Астанавітєсь": суд заочно арештував януковича за «Харківські угоди»

"Астанавітєсь": суд заочно арештував януковича за «Харківські угоди»

Печерський районний суд Києва 23 травня 2022 року обрав колишньому президенту України віктору януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за державну зраду.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, президент-утікач разом з експрем’єром миколою азаровим на шкоду суверенітету та державній безпеці допомогли росії у підривній діяльності проти України.

21 квітня 2010 року у Харкові янукович підписав від імені нашої держави Угоду між Україною та рф, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту рф у Криму замість підготовки до його виведення з території України.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил російської федерації й окупації ними АР Крим і м. Севастополя, — йдеться у повідомленні.

Слідство веде Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив заарештувати Януковича у ще одній справі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next