Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії

Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова на меморіальному комплексі у російському Єкатеринбурзі. Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію і передати рештки радянського агента його родичам.

Родичі Миколи Кузнєцова неодноразово просили виконком Львівської міської ради дати дозвіл на перепоховання в Єкатеринбурзі, адже вони будуть мати можливість доглядати за нею. Однак міський голова наголосив, що позиція мерії однозначна - Львів не працює з окупантами.

2. А чи не хоче Росія повернути нам 121 громадянина України, які сьогодні ув’язнені за політичними та релігійними мотивами на території їхньої країни, а також 296 людей, які перебувають у нелюдських умовах на окупованих територіях?

Наша позиція однозначна – ми не співпрацюємо із окупантами! - про це наголосив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй Facebook -сторінці.

Могила Кузнєцова розміщена на Пагорбі Слави у Львові. Її неодноразово пошкоджували, тож племінниця агента НКВС Маргарита Брюханова кілька разів просила Львівську мерію дозволити перепоховати його рештки в Єкатеринбурзі. Проте виконком ЛМР відмовляв у даному питанні через українських полонених в Росії та окупованих нею територіях. 

Фото взяте із Facebook-сторінки Андрія Садового

Касаційний адмінсуд ВСУ 15 вересня підтвердив, що родичі Кузнєцова зібрали всі необхідні документи для його перепоховання, зокрема дозволи від державних органів. Тож суд зобов'язав Львівську мерію дозволити перепоховання решток агента НКВС на Широкореченському військово-меморіальному комплексі у Єкатеринбурзі. 

І наостанок.
Позивачкою у цій справі з 2008 року є громадянка РФ Маргарита Брюханова. Хтось колись цікавився, як у неї справи? -прокоментував Андрій Садовий.

Нагадаймо, що Микола Кузнєцов - радянський розвідник, агент НКВС. Під час Другої світової війни проводив терористичні та провокаційні завдання від радянського союзу, які мали викликати терор з боку німецької окупаційної влади проти українського населення. Він помер 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району. За однією з версій, Кузнєцов сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув у бою. Посмертно агенту НКВС надали звання Героя Радянського Союзу. Ексгумацію його решток провели в 1959 році. У 1960 році Кузнєцова перепоховали на Пагорбі Слави у Львові.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму
Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розслідуються 20 епізодів порушення законодавства у сфері охорони довкілля в окупованому Криму.
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
Loading...
Load next