Медведчука затримали у Київській області, ФСБ хотіла вивезти його за кордон – Баканов

Медведчука затримали у Київській області, ФСБ хотіла вивезти його за кордон – Баканов
Впродовж усього часу втікача супроводжували українські правоохоронці, які теж понесуть відповідальність.

Лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука затримали у Київській області. Спецпризначенці ФСБ, які протистояли СБУ, мали вивезти його закордон. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Служби безпеки України Іван Баканов.

Ми не можемо розповісти про всі нюанси… Це була складна спецоперація, що тривала більше місяця у військових умовах, – розповів голова СБУ.

Доручення затримати Медведчука особисто дав Президент України Володимир Зеленський. Для цього спецслужба активізувала всі свої можливості.

Було проведено дуже багато роботи, яка привела нас до Медведчука. Хочу наголосити, нам протистояв не просто Медведчук. З протилежного боку був потужний ворог - ФСБ, яка прагнула вивезти кума путіна за кордон, – додав Баканов.

Голова СБУ розповів, що російські спецслужби для реалізації свого плану залучили корумпованих правоохоронців України. ФСБ задіяла всі свої можливості.

Зокрема, для цього вкидалися різні “зливи” інформації, для того, щоб дезорієнтувати українських спецслужбовців.

Нам намагалися вкинути інформацію про місцеперебування Медведчука у Швеції, Угорщині, від Закарпаття до Сумської області. Таким чином нас намагалися пустити неправдивим слідом, навіть підготували "псевдомедведчуків", - уточнив голова СБУ.

Під виглядом військового ЗСУ Медведчука мали доставити до кордону в супроводі нібито колег-правоохоронців. Звідти човном мали переправити на інший берег, де на нього вже чекали спецпризначенці ФСБ.

Вони прибули до точки, щоб доставити Медведчука безпосередньо до Москви. Контррозвідка чітко встановила місце прибуття представників ФСБ рф до так званої Придністровської Молдавської Республіки. Це дозволило СБУ затримати Медведчука по дорозі від нашої столиці близько до межі Київської області, – заявив глава СБУ.

Баканов також додав, що впродовж усього часу втікача супроводжували українські правоохоронці. У Службі безпеки пообіцяли притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, що "Варто уважно озиратися": у Кремлі відреагували на пропозицію про обмін полонених на Медведчука.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Медведчука взяли під варту Медведчука взяли під варту
Суд змінив запобіжний захід куму Путіна.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next