Держдеп США відніс росіян до категорії «бездомних національностей»

Держдеп США відніс росіян до категорії «бездомних національностей»
Державний департамент США відніс росіян, які хочуть оформити американську візу, до категорії громадян «бездомних національностей».

До «бездомних національностей» (Homeless Nationalities) відносять людей з тих країн, у яких США не мають свого консульського представництва, або з тих, де склалася нестабільна політична ситуація, через яку американські дипломати не можуть виконувати свої функції.

Детальніше описано в інструкції Держдепу.

В переліку «бездомних», крім Росії, перебувають Куба, Еритрея, Іран, Лівія, Сомалі, Південний Судан, Сирія, Венесуела і Ємен. Документ вказує росіянам звертатися до посольства США у Варшаві (Польща) у разі необхідності отримати візу.

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що США перетворили процедуру отримання візи для росіян на «справжнє пекло і садизм».

Прочитала, що Держдепартамент США вніс росіян, готових оформити візу до США, в категорію «бездомні національності». Вони перетворили банальну для XXI століття технічну процедуру на справжнє пекло, в основі якого — знущання на межі садизму, — написала вона.

Марія Захарова звинуватила американських дипломатів у тому, що вони нібито «роками руйнували не ними створену систему» надання консульських послуг в Росії. За її словами, ідеться не тільки про скорочення туризму і культурних обмінів, а про більше — це «удар по сімʼях і родичах».

Читайте також
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
Прокурор Міжнародного суду особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну Прокурор Міжнародного суду особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну.
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Loading...
Load next