"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях

"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі надіслав лист через своїх адвокатів міжнародному ЗМІ Politico. 

За інформацією видання, політик поскаржився на "антидемократичну владу Грузії" та дав рекомендацію Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.

Також у своєму листі Саакашвілі зазначив, що вирішив повернутися до Грузії, аби "врятувати її від антидемократичної, авторитарної влади, однак його заарештували з політичних мотивів".

Політик заявив, що провідна партія "Грузинська мрія" контролює судову систему та багато ЗМІ, завдяки чому проводить нечесні вибори. За словами Саакашвілі, діюча грузинська влада "відмовляється від західного курсу і наближає країну до Росії".

Грузинський народ неодноразово заявляв про бажання вступу країни до членів НАТО, але влада заграє з Іраном і Росією з приводу створення платформи "регіонального співробітництва", – запевнив експрезидент Грузії.

Він впевнений, що ці дії оновлюють ідею усунення західного впливу у стратегічному регіоні Південного Кавказу. У своєму листі Саакашвілі звернувся до адміністрації президента та Конгресу США. Він попросив захистити демократію та права людини в Грузії.

США мають відкрито засудити грузинський уряд за спроби підірвати демократію в країні, а Конгрес має розглянути питання запровадження санкцій проти порушників прав людини, – зауважив політик.

Також він порадив Вашингтону зменшити кількість контрактів з урядом Грузії. 

Нагадаємо, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі припинив голодування на 50 день після того, як його перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь.
 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі
Депутат парламенту Давид Сергієнко повідомив журналістам, що госпіталь у Горі працює за стандартами медичної служби НАТО.
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Loading...
Load next