В Апараті Ради досі не можуть сказати чи входить Разумков у фракцію

В Апараті Ради досі не можуть сказати чи входить Разумков у фракцію
Апарат Верховної Ради стверджує, що ексспікер парламенту Дмитро Разумков є позафракційний, проте сам чоловік заяви досі не зробив.

Аппарат Верховної Ради переадресував питання щодо приналежності ексспікера парламенту Дмитра Разумкова до певної фракції у "Слугу народу", за списком якої останній під номером 1 і був обраний нардепом, про це повідомляє Українська Правда

Джерело: відповідь апарату ВР на запит "Української правди"

Деталі: Зокрема в апараті зазначили, що регламентом Верховної Ради визначено наступне: голова Верховної Ради, перший заступник та заступник голови Верховної Ради України не входять до складу депутатської фракції (депутатської групи). Як випливає з відповіді апарату на запит УП, керуючись регламентом, дані про позафракційність Разумкова були внесені на сайт, але якихось офіційних документів там не мають.

Дослівно: "У зв'язку з вищезазначеним, на вимогу чинного законодавства апаратом Верховної Ради України  на  сайті  Верховної  Ради було розміщено інформацію про те, що народний депутат Украіни Разумков Д.О. не входить до складу жодної фракції чи групи.

Стосовно особистої заяви народного депутата Разумкова Дмитра Олександровича про вихід зі складу депутатської фракцїі політичної пaptiï "Слуга народу" у 2019 році повідомлясться, що такий документ в апараті Верховної Ради України відсутній.

Питання прийняття народного депутата України до складу депутатської фракціі (депутатської групи) чи його виключення зі складу належить до компетенції депутатської фракції (депутатської групи).

Чому це важливо: Народний депутат Дмитро Разумков заявив, що після відставки його з посади голови Верховної Ради він автоматично продовжує членство у фракції "Слуга народу". На сайті парламенту Разумков досі значиться як позафракційний. У "Слузі народу" звернення УП щодо уточнення цього питання проігнорували.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Разумков створює нове міжфракційне об'єднання в Раді Разумков створює нове міжфракційне об'єднання в Раді
Ексспікер парламенту Дмитро Разумков створює у парламенті міжфракційне об’єднання "Розумна політика". У назві чоловік обіграв власне прізвище.
Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео) Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео)
Не вперше "слуги народу" думають над виключенням скандального Миколи Тищенка з фракції через його витівки у парламенті та поза його межами. Так, наприкінці квітня цього року його ледь не виключили з партії через масштабну вечірку, яку він влаштував на честь дня народження своєї дружини, яка відбулась з порушеннями норм карантину.
Нагнітання ситуації в Україні може мати великі негативні наслідки для економіки країни, — Арахамія Нагнітання ситуації в Україні може мати великі негативні наслідки для економіки країни, — Арахамія
Арахамія зізнався, що негативно ставиться до того, що деякі країни евакуйовують своїх дипломатів з України.
Loading...
Load next