Радянська влада приховувала єврейську ідентичність жертв Бабиного Яру

Радянська влада приховувала єврейську ідентичність жертв Бабиного Яру
Радянська влада всіляко приховувала єврейську ідентичність жертв Бабиного Яру, і лише повернення української незалежності сприяло відновленню справедливості.

Про це зазначив у вівторок виконавчий директор Американського єврейського комітету Девід Гарріс під час віртуального форуму «Бабин Яр», організованого Українським конгресовим комітетом Америки з нагоди 80-х роковин трагедії.

За словами Гарріса, він переконався в цьому особисто, коли відвідав Радянський Союз у 1981 році й намагався потрапити на місце масового знищення євреїв. Коли з деякими труднощами він дістався туди, то побачив лише пам’ятник і напис російською мовою: «Жертвам фашизму».

Виступаючи на форумі, постійний представник України Сергій Кислиця зауважив, що «з ідеологічних причин, як ми всі знаємо, будь-яка спроба вшанувати пам'ять, жертв Бабиного Ярубула під забороною радянського уряду». Він нагадав, що вшануванню пам’яті жертв активно сприяли українські дисиденти Іван Дзюба та Євген Сверстюк.

Своєю чергою, співдиректор фонду «Українсько-єврейська зустріч», старший науковий співробітник Атлантичної ради США Адріан Каратницький зазначив, що місцеві жителі були залучені до цих трагічних подій, зокрема, тому, що не було Української держави.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

 

 

 

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього
Кремлівський фюрер та його найближче оточення, яке розпочало криваву війну з Україною, остаточно підписало вирок Росії. Цілком ймовірно, що країні-агресорці вже через місяць доведеться оголошувати дефолт, однак це лише початок тотальної деградації РФ.
Loading...
Load next