ДБР повідомило про підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департамента Міністерства оборони України (відео)

ДБР повідомило про підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департамента Міністерства оборони України (відео)
Cлідчі ДБР повідомили про підозру ексзаступнику міністра та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень. Попередня сума збитків державному бюджетові складає понад 700 млн гривень.

У грудні 2020 року–січні 2021 року керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування Збройних Сил України на 2021 рік. Потім керівник департаменту за вказівкою заступника Міністра оборони України незаконно уклав додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування продуктів харчування та своєчасне поповнення недоторканих продовольчих запасів Збройних Сил України вже не були зобов’язанням постачальників, - про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як наслідок Збройні Сили України повинні були самостійно здійснювати транспортування продовольства, залучати до цього особовий склад та техніку, та витрачати додаткові бюджетні кошти.

Це негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їхніх основних завдань, визначених Конституцією України, зокрема щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Ексзаступнику міністра оборони та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України повідомлено про підозру за статтею перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

 

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599) і направив його на підпис Президенту.
Військовий переворот у Судані (фото) Військовий переворот у Судані (фото)
Військові Судану заарештували членів перехідного цивільного уряду, в тому числі прем'єр-міністра, і оголосили в країні надзвичайний стан.
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
Loading...
Load next