Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)

Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.

Для отримання доказів протиправної діяльності, СБУ та НАБУ провели ряд обшуків по всій Україні. Серед іншого, вони відбувалися у Державній податковій службі, її регіональних підрозділах, а також за місцями проживання фігурантів провадження. В ході обшуків виявлено та вилучено документи, які підтверджують даний протиправний механізм. Зокрема факти, що фігуранти кримінального провадження сприяли мінімізації податкових платежів, так званим «скруткам», а також виводили підконтрольні їм фіктивні підприємства із категорії ризикових, - наголосила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що наразі тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).  Встановлюються усі особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та слідчі НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Обшуки у Держаній податковій службі України відбуваються на тлі обставин відставки з посади першого віцепрем’єра, міністра економіки Олексія Любченка. Також обшуки проходять у виконувача обов'язки голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова та центральному апараті ДПС.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599) і направив його на підпис Президенту.
Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон
Верховна рада ухвалила у цілому законопроєкт №5600, яким підвищуються податки для населення та для ряду галузей.
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Loading...
Load next