Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському

Законопроєкт про олігархів направлено на підпис Володимиру Зеленському
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599) і направив його на підпис Президенту.

Про це свідчить інформація у картці законопроєкту на сайті Верховної Ради, у ній зазначається, що 5 листопада закон направлено на підпис Президенту України.

Після набуття чинності закону олігархами в Україні вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть щонайменше трьом із таких ознак:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на засоби масової інформації;
  • є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який займає монопольне становище на ринку та протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище;
  • має активи на понад один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних громадян осіб (зараз це 2 мільярди 270 мільйонів гривень, або трохи більш як 83 мільйони доларів).

Право визначати чи є людина олігархом має Рада національної безпеки й оборони за зверненням Кабінету міністрів, члена РНБО, Національного банку, Служби безпеки або Антимонопольного комітету України. РНБО буде також опікуватися Реєстром олігархів.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
ДБР повідомило про підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департамента Міністерства оборони України (відео) ДБР повідомило про підозру колишнім заступнику міністра та керівнику департамента Міністерства оборони України (відео)
Cлідчі ДБР повідомили про підозру ексзаступнику міністра та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень. Попередня сума збитків державному бюджетові складає понад 700 млн гривень.
"Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу "Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу
Зеленський заявив, що процес деолігархізації тільки почався в Україні. Посадками займаються правоохоронні органи.
Loading...
Load next