Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post

Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post
Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують, на їхню думку, нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.

Посадовці, які говорили на умовах анонімності, оскільки вони не були уповноважені обговорювати це питання публічно, заявили, що переміщення військ знову викликало занепокоєння, яке виникло в квітні, коли найбільше скупчення військ Росією біля кордону з Україною за останні роки спричинило міжнародний резонанс, про це повідомляє The Washington Post.

Путін попередив, що будь-яке розширення військової інфраструктури НАТО на території України є «червоною лінією» для Москви. Як пише видання, впродовж останніх днів у соціальних мережах з'явилися відеозаписи, на яких зображено російські залізничні ешелони та автоколони, що перевозять техніку, зокрема танки та ракети на південь та захід Російської Федерації.

Суть у тому: це не тренування. Схоже, це не тренування. Щось відбувається. Що це може бути? - зазначив виданню Майкл Кофман, директор програми досліджень Росії у некомерційній аналітичній групі CNA.

Згідно з даними Кофмана, підрозділи 41-ї загальновійськової армії РФ, що базуються у Новосибірську, приєдналися до угруповання, яке перебуває біля кордонів України, замість того, щоб повернутися до місця своєї постійної дислокації. Аналогічна ситуація спостерігається з 1-ю гвардійською танковою армією, що базується під Москвою, її військових та засоби зараз перекидають ближче до України.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Loading...
Load next