На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви

На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з помічницею Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка приїхала до Києва з робочим візитом перед поїздкою до Москви. Про це повідомили у МЗС України.

Співрозмовники скоординували позиції України та США напередодні візиту помічниці держсекретаря до Москви. Американська сторона погодилася з принципом "жодних рішень щодо України без України", на якому наголосив Дмитро Кулеба, — зазначає пресслужба.

За інформацією МЗС, американська сторона підтвердила непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України й готовність до подальшого втілення разом з Україною та європейськими союзниками комплексного пакету стримування РФ від нового етапу агресії проти України.

Фото: МЗС

Своєю чергою Кулеба підкреслив прихильність України до політико-дипломатичних способів урегулювання російсько-українського збройного конфлікту та підтримав активне залучення США до дипломатичних зусиль щодо деескалації та мирного врегулювання.

Міністр поділився баченням способів ефективного виконання Мінських домовленостей, зокрема кроків Росії у безпековій сфері та гуманітарної сфері, які здатні знизити напругу та розблокувати процес мирного врегулювання, — додали у МЗС.

Варто зауважити, що окупанти на Донбасі продовжують порушувати режим припинення вогню. За минулу добу, 13 грудня, вони двічі обстріляли позиції наших військових. Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

Зазначається, цього разу бойовики здійснили обстріли в Луганській області та обстріляли Попасну й Катеринівку.

Додамо, що у районі Попасної російські найманці вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. А в районі Катеринівки обстрілювали українські позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів бойовиків наші воїни не постраждали.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил в результаті дій ворога немає, — йдеться в повідомленні штабу.

Також повідомляється, що наші захисники відкривали вогонь у відповідь і змусили окупантів припинити обстріли.

Нагадаємо, раніше Федір Веніславський заявив, що жителі ОРДЛО та Криму не втратять громадянство України при отриманні паспортів РФ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар
Раніше Міністерство закордонних справ України офіційно підтвердило, що 19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит в Україну.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Loading...
Load next