Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу

Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) почав розглядати скаргу колишнього президента України Віктора Януковича. Він скаржиться, що суди і правоохоронці були упереджені до нього.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, ЄСПЛ 11 жовтня комунікував скаргу Януковича, яку той подав ще 9 жовтня 2015 року. Інтереси експрезидента України представляє англійський адвокат Том Бізлі.

У своїй скарзі Янукович заявляє, що його кортеж обстріляли і намагалися затримати невідомі, коли він тікав з України 21-22 лютого 2014 року. Але, за його словами, українські правоохоронці відмовляються розслідувати цей інцидент.

Крім того, на думку експрезидента, в Україні проти нього незаконно відкриті 8 кримінальних справ.

Фото: Віктор Янукович

Янукович вважає, що Україна порушила кілька положень Конвенції прав людини, які стосуються, наприклад, тривалості кримінального розслідування. Крім того, публічні заяви посадових осіб щодо нього нібито порушують презумпцію невинуватості.

"Він також скаржиться відповідно до статті 6 §1 Конвенції на те, що українські суди не є ані незалежними, ані неупередженими, і що судовий розгляд, який до теперішнього часу проводився за його відсутності, не був справедливим", - повідомляє ЄСПЛ.

Суд на стадії комунікації направив низку питань українському уряду. Зокрема, про те, на якій стадії розслідування проти Януковича і чи були порушені його права.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями 17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями
У Чернівецькій області хлопець отримав 6 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини.
Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича
Суд підтримав позицію прокурора і детектива та задовольнив клопотання у повному обсязі.
Loading...
Load next