"Плівки Бігуса": Верховний суд розгляне позов Порошенка до Зеленського

"Плівки Бігуса": Верховний суд розгляне позов Порошенка до Зеленського
Велика Палата Верховного Суду розглянула апеляційну скаргу, скасувала ухвалу про повернення позовної заяви, а справу направила до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці адвокат Петра Порошенка Ігор Головань. 

Поки Денис Бігус розмірковує чи подавати йому до адміністративного суду відзив на наш позов про опублікування у первісному вигляді так званих “плівок Медвудчука”, ми потихеньку просуваємося з аналогічним позовом до бенефіціара бігусівських “відосиків” - Президента України Зеленського, — пише у своєму повідомленні Ігор Головань.

Нагадаємо, що позов був поданий через записи телефонних розмов, в яких, ймовірно, фігурує підозрюваний в державній зраді голова політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук. Крім цього, адвокати стверджували, що записи є і в Офісу президента, тому обʼєднали свої позовні вимоги не лише до журналістів, а й також до теперішнього президента України Володимира Зеленського.

Позовну заяву до Президента України Зеленського Суддя Верховного Суду І. А. Гончарова спочатку залишила без руху, а потім і повернула. Бо ми на думку судді, не конкретизували, які саме права та охоронювані законом інтереси Петра Порошенка порушуються бездіяльністю Зеленського, - нагадує Ігор Головань.

Після того ухвалу про повернення позовної заяви довелося оскаржувати.

За словами адвоката, 27 жовтня 2021 р. Велика Палата Верховного Суду розглянула апеляційну скаргу, скасувала ухвалу про повернення позовної заяви, а справу направила до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Так що доведеться Президенту Зеленському і його спільнику Бігусу відповідати по суті. Хоч і в різних, на жаль, але все ж адміністративних процесах, - підсумовує Головань.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса” Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса”
Адвокати Порошенка подали позов до суду на Зеленського та вимагають оприлюднити всі так звані “записи Бігуса” у первісному вигляді.
"Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука" "Головне закинути в маси тезу": Бігус відреагував на позов адвокатів Порошенка щодо "плівок Медведчука"
Журналіст Денис Бігус, проти якого адвокати лідера "ЄС" Петра Порошенка подали позов до суду, повідомив, що про повне оприлюднення "плівок Медведчука" "з юридичної точки зору там взагалі нема про, що говорити". Оскільки усі вони, за його словами, вже опубліковані.
"Плівки Медведчука": суд відмовився розглядати позов Порошенка до Bihus.Info та Зеленського (відео) "Плівки Медведчука": суд відмовився розглядати позов Порошенка до Bihus.Info та Зеленського (відео)
Раніше п'ятий президент Порошенко просив суд визнати протиправним "приховування від суспільства повної версії "плівок Медведчука" і опублікувати їх у первісному вигляді.
Loading...
Load next