Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром"

Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром"
За його словами, це український безпілотний апарат.

Новий глава Міноборони Олексій Резніков пояснив застосування на Донбасі бойового дрона Bayraktar. В етері телеканалу “Україна 24″ він розповів, що у тексті Мінських угод справді є заборона на безпілотники.

У тексті Мінських угод чітко записано: "Заборона, обмеження безпілотних апаратів"... Але там є одне важливе слово, яке забувають навіть наші німецькі друзі, — "іноземних". Тобто це росіянам заборонено використовувати безпілотники над українською землею. А ми на своїй землі. І це український безпілотний апарат, — розповів міністр.

Він також наголошує, що спільний центр комунікацій і контролю повідомив ОБСЄ, що відбувається порушення Мінських угод з боку противника і що обстрілюють наші землі. 

Не відпрацював цей механізм. Тому, користуючись ст. 51 Статуту ООН, Україна реалізувала своє право на самозахист, — додає Резніков. 

Нагадаємо, що 26 жовтня на Донбасі під час воєнних дій українські військові вперше використали безпілотник "Байрактар". Після обстрілу позицій ЗСУ терористами в районі Гранітного, внаслідок чого загинув український військовослужбовець, дрон застосували при ударі у відповідь.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next