РФ прямо порушує територіальну цілісність та суверенітет України, — Резніков про визнання Росією "ЛДНР"

РФ прямо порушує територіальну цілісність та суверенітет України, — Резніков про визнання Росією "ЛДНР"
За його словами, Росія сконцентрувала біля кордонів України 147 тисяч військових.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що якщо РФ "визнає "ЛДНР", то це стане порушенням територіальної цілісності України. Про це глава Міноборони заявив під час брифінгу.

Ймовірне визнання терористичних організацій буде точно означатиме, що РФ прямо порушує територіальну цілісність та суверенітет України, — наголосив Резніков.

За його словами, це може стати причиною для потенційного вторгнення.

Через якесь введення якихось "миротворців". Хід дуже простий та зрозумілий, але я впевнений, що тоді міжнародна спільнота, яка переконливо стверджує, що запроваджуватимуть санкції, вони матимуть на це повне право, — додав міністр.

Своєю чергою українська сторона прогнозувала, що РФ та Білорусь можуть продовжити терміни спільних "військових навчань". 

Ми прогнозували, що російські війська не залишать Білорусь після їхніх навчань, бо їх везли із самого сходу кілька тижнів явно не для того, щоб потренувати 10 днів і повертатися назад, — сказав Резніков. 

Також Олексій Резніков заявив, що в міністерстві не применшують загрозу з боку РФ. 

Останнім часом читаю різних експертів, що міністр принижує загрози, розповідає про відсутність ударного угруповання. Просто хочу сказати, що я спілкуюсь з професійними військовими. В першу чергу з головнокомандувачем ЗС Валерієм Залужним, начальником штабу Шапталою та іншими командувачами ЗСУ. Я використовую саме стандарти військової науки. Коли я кажу про відсутність ударного угруповання, це означає, що немає всіх складових, які мають бути для цього, — пояснив міністр.

За його словами, в Міноборони не применшують загрозу.

Коли нам казали, що буде 16 лютого напад — ми казали, це не можливо, тому що немає для цього готовності. Його не було 17, його не було 20. Його немає і не буде сьогодні, 21. Я переконаний, що станом на сьогодні маневр для політико-дипломатичного вирішення нерозв'язання масштабної війни існує і залишається, — наголосив Резніков.

Нагадаємо, раніше Путін на Макрон домовилися досягти припинення вогню на Донбасі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром" Резніков пояснив ситуацію з "Байрактаром"
За його словами, це український безпілотний апарат.
"На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі "На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі
Засідання РНБО вперше проведуть не у Києві, а на Донбасі. Зокрема, цього разу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вже не вперше пропустить засідання, проте на це є поважна причина.
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
Loading...
Load next