Україна засудила замах на прем'єр-міністра Іраку

Україна засудила замах на прем'єр-міністра Іраку
Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

В Україні рішуче засуджують замах на прем’єр-міністра Республіки Ірак Мустафу Аль-Кадімі, скоєний 7 листопада. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України.

Переконані, що подібні акти терору та насильства не завадять втіленню прагнень іракського народу та не зупинять зусилля його уряду щодо розбудови суверенної, демократичної та процвітаючої держави. Закликаємо політичні сили Іраку до стриманості, продовження діалогу та забезпечення реалізації волі іракського народу, яка знайшла своє відображення в результатах нещодавніх парламентських виборів, - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, що сьогодні на прем’єра-міністра Іраку скоїли замах за допомогою дрона. Прем’єр-міністр  не постраждав під час спроби атентату, виконаної з використанням дрона, ціллю якого була офіційна резиденція глави уряду. 

Резиденція прем’єр-міністра знаходиться у межах захищеної “зеленої зони”, поруч з іншими органами державної влади та іноземними посольствами. Сам прем’єр-міністр незабаром після замаху заявив, що почується добре та закликав усіх до “спокою та стримання заради Іраку”.

Віра Коновал - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next