Венедиктова оголосила нові підозри у справі Майдану

Венедиктова оголосила нові підозри у справі Майдану
Мова про найкривавіші дні Революції Гідності з 18 по 20 лютого 2014 року.

Офіс Генерального прокурора оголосив нові підозри у справі Майдану колишнім очільникам правоохоронних органів часів президентства Віктора Януковича. Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці Ірина Венедиктова.

Прокурори Офісу Генпрокурора та слідчі ДБР повідомили про зміну підозр та нові підозри 9 членам організованої злочинної групи колишнього Президента України, які допомагали йому залишитись при владі, придушуючи протести на Майдані силою. Минулої п’ятниці про нову підозру також повідомлено самому експрезидентові, — заявила Венедиктова. 

За її словами, серед підозрюваних — колишні Міністр внутрішніх справ, керівник ГУМВС України в м. Києві, їхні заступники, командир столичного полку міліції особливого призначення «Беркут», командувач внутрішніх військ МВС України, Міністр оборони України, Голова Служби безпеки України та його заступник.

Члени організованої злочинної групи на виконання незаконної вказівки її керівника – на той час Президента України, залучивши підлеглих працівників МВС, СБУ, військовослужбовців ЗСУ, вчинили та організували вчинення низки злочинів: перевищення правоохоронцями влади та службових повноважень, умисних вбивств та закінчених замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту, — додає Генпрокурорка.

Венедиктова наголошує, що їх метою було незаконне перешкоджання акціям протесту у центрі Києва, а результатом — масові жертви серед мітингувальників, в тому числі протиправне заподіяння смерті 67 особам. Всього від таких дій підозрюваних постраждали 887 цивільних осіб та 132 працівники правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 5 листопада Слідчий Державного бюро розслідувань повідомив про підозру Віктору Януковичу як очільнику організованої злочинної групи. Експрезидента підозрюють у вчиненні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень під час масових акцій протесту, які проходили у центрі Києва з 18 по 20 лютого 2014 року.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР повідомило про нову підозру Віктору Януковичу (відео) ДБР повідомило про нову підозру Віктору Януковичу (відео)
Слідчий Державного бюро розслідувань за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора сьогодні вранці, 5 листопада 2021 року, повідомив про підозру експрезиденту України як очільнику організованої злочинної групи.
Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані Центром Києва пройшла хода на честь перших загиблих на Майдані
Акцію у 2015 році започаткувала Третя сотня Самооборони Майдану, до якої належав Сергій Нігоян. Блокпост 3-ої барикади, на якому чергував Нігоян, було розміщено біля Лядських воріт, які тепер є місцем початку акції.
ДБР заявило про підозру у дезертирстві начальнику охорони Януковича ДБР заявило про підозру у дезертирстві начальнику охорони Януковича
У відомстві не вказали прізвища експосадовця. Водночас відомо, що начальником Служби безпеки Віктора Януковича був Костянтин Кобзар.
Loading...
Load next