”Борг Януковича”: у Лондоні завершилось слухання

”Борг Януковича”: у Лондоні завершилось слухання
Тепер інстанція має закінчити роботу над підготовкою рішення та перейти до його винесення.

Верховний суд Лондона 11 листопада завершив  слухання у справі «боргу Януковича». Про це повідомило Мінфін.

Як зазначили у міністерстві, єврооблігації були випущені в грудні 2013 року у вигляді звичайного боргового інструменту, що обертається на біржі. Проте 100% яких було викуплено Російською Федерацією, що свідчить про надзвичайну винятковість ситуації.

У міністерстві додали, що саме Росія тиснула на Україну для того, щоб вона відмовилася підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Англії 22 січня 2018 року почав розгляд справи про борг України перед Росією на 3 млрд доларів. Мова йде про наступне: у грудні 2013 року Україна випустила єврооблігації на 3 млрд доларів під 5% річних, які викупив російський Мінфін. Отримавши гроші, уряд Миколи Азарова погасив борги по зарплатах перед бюджетниками і профінансувала соціальні витрати.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
У суді ЄС вперше скасували старі санкції проти Януковича та його сина У суді ЄС вперше скасували старі санкції проти Януковича та його сина
Вперше суд Європейського Союзу анулював санкції, які були введені проти українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра з 2019-го по 2020 роки.
Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО
Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування максимальних санкцій проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.
Loading...
Load next