Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду

Справу скандального екссудді Чауса скеровано до суду
Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України.

Обвинувальний акт, який стосується колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса скеровано до суду. Він підозрюється у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди сумою 150 тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

Як зазначає пресслужба, дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням»).

Зазначимо, що детективи НАБУ 9 серпня 2016 року викрили Чауса "на гарячому". Верховна Рада України погодилась на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України (кримінальне провадження за фактом незаконного переміщення екссудді через державний кордон України на даний час розслідується ГСУ СБУ). З 16 серпня 2016 року суддю було оголошено у національний розшук, а надалі – у міжнародний розшук, - йдеться у повідомленні. 

Додамо, що вже у лютому 2017 року його було затримано на території Республіки Молдова. Після цього детективи подали клопотання про екстрадицію екссудді до України. Але у квітні 2021 року з'явилися дані про начебто його викрадення. 

Варто зауважити, що місцеперебування служителя Феміди було невідоме аж до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області.

Вже в серпні детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва у лікарні «Феофанія». Внаслідок чого, Вищий антикорупційний суд обрав екссудді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також зобов‘язав здати закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 грудня термін цілодобового домашнього арешту колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу.

 Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото) Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото)
9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
Loading...
Load next