Судді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до 14 грудня

Судді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до 14 грудня
Детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія" 3 серпня - йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Зараз Чаус перебуває під домашнім арештом в Україні.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 грудня термін цілодобового домашнього арешту колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. Окрім цього у Чауса забрали закордонний паспорт і він зобов'язаний носити електронний браслет на нозі.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, який задовольнив клопотання прокурора САП, повідомляє LB.ua.

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення щодо продовження запобіжного заходу. Він (Микола Чаус) буде без закордонних паспортів та з електронним браслетом на нозі, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, підозрюваний Чаус зобов'язаний: прибувати на першу вимогу, не відлучатися із Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи, утримуватись від спілкування зі свідками у справі.

Нагадаємо, що суддю Чауса викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку. Згодом у квітні 2021 року на території Молдови Чауса викрала група невідомих озброєних чоловіків в центрі Кишинева. Та, лише 30 липня, його випадково виявили в одному із сіл на Вінниччині

Також, раніше НАБУ повідомило, що правоохоронці СБУ відмовилися віддати Чауса детективам, після чого відвезли його на вулицю Володимирську, 33, що у Києві. Детективи "переслідували" автомобіль в якому перебував суддя до самого управління СБУ.

 

Читайте також
САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу
Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років. Раніше йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, однак САП вимагає посадити його у СІЗО.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича
Суд підтримав позицію прокурора і детектива та задовольнив клопотання у повному обсязі.
Loading...
Load next