Застава 717 тисяч гривень: скандальному Чаусу змінили запобіжний захід

Застава 717 тисяч гривень: скандальному Чаусу змінили запобіжний захід
До цього Чаус перебував під цілодобовим домашнім арештом, який йому призначили у серпні 2021 року.

Вищий антикорупційний суд призначив обвинуваченому у корупції екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу 717 900 гривень застави. Відповідне рішення ухвалили судді Євген Крук, Олексій Кравчук та Інна Білоус, повідомляє ЦПК.

Зазначається, що в останньому рішенні суду про продовження запобіжного заходу зазначено, що відповідно до ч.6 ст. 181 КПК України, загальний термін домашнього арешту під час досудового розслідування не може перевищувати шести місяців. Тому граничний термін домашнього арешту Чауса нібито спливає 3 лютого і Чаусу потрібно було змінювати запобіжний захід.

Хоча досудове розслідування вже давно завершено і зараз триває судовий розгляд. Прокурор ініціювала зміну домашнього арешту на утримання під вартою, але суд задовольнив клопотання лише частково і призначив Чаусу заставу, — йдеться у повідомленні.

Відповідно до чинного законодавства, тепер будь-яка особа може внести заставу протягом п'яти днів. Якщо гроші внесуть, Чаус зможе вільно пересуватися Києвом. При цьому він і надалі має дотримуватися низки обов'язків, зокрема утримуватися від спілкування зі свідками, здати паспорт та носити електронний браслет. Термін дії таких обов'язків — два місяці.

Під час обрання запобіжного заходу Чаус розповів, що з серпня 2021 року його нібито тричі хотіли вбити. При цьому він «направив деяким чиновникам докази, щоб їх озвучили у Верховній Раді».

Вони його охороняють. За словами захисту, 28 січня біля квартири Чауса з’явився слідчий СБУ, який буцімто намагався оголосити постанову про зняття щодо нього заходів безпеки. Нещодавно Чаус подав у Дарницьке управління поліції заяву про викрадення у 2016 році. Каже, що раніше відкрите провадження СБУ за цим фактом розслідується з порушенням підслідності, а в поліції уже визначений слідчий, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Чаус звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото) Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото)
9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис.
Суд обрав запобіжний захід Порошенку Суд обрав запобіжний захід Порошенку
"Запобіжку" мали обрати ще 17 січня, однак суддя Олексій Соколов пішов у нарадчу кімнату, а через 5 годин заявив, що рішення буде вже 19 січня.
Справу нардепа Гео Лероса направили до суду Справу нардепа Гео Лероса направили до суду
11 листопада Леросу вручили підозру за непристойний жест, який він показав під час виступу з трибуни Верховної Ради, 4 листопада, у бік керівництва країни.
Loading...
Load next