Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили

Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба президента.

Зазначимо, що Володимир Зеленський подякував за постійну підтримку з боку Туреччини територіальної цілісності й суверенітету України. Також він оцінив активність щодо роботи нового міжнародного механізму - Кримської платформи.

Лідер нашої держави звернув увагу на висловлене співчуття з боку Ердогана, у зв’язку із загибеллю українських воїнів на сході України. Вони обговорили питання, яке стосується українських громадян, яких незаконно утримує Росія.

Президенти обговорили питання співпраці в оборонній сфері. Сторони констатували, що стратегічне партнерство вже сьогодні зміцнює збройні сили двох держав. Було відзначено реалізацію низки важливих проектів у галузях літакобудування та розбудови ВМС, а також наявні перспективи для поглиблення такої взаємодії, - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що Володимир Зеленський повідомив Реджепу Таїпу Ердогану про початок серійного виробництва транспортного літака Ан-178.

Запрошую Туреччину приєднатися до кола його замовників, – зазначив Володимир Зеленський.

Президенти виділили налаштованість щодо завершення найближчим часом підготовки Угоди про зону вільної торгівлі. 

Було приділено увагу стану реалізації досягнутих домовленостей щодо низки проектів двостороннього порядку денного, зокрема будівництва житла для представників кримськотатарського народу. Сторони обговорили питання взаємодії в енергетичній сфері, серед іншого, шляхи диверсифікації постачання енергоресурсів, - інформує пресслужба. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next