Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна

Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».

Україна вітає пропозицію Туреччини стати посередником в переговорах між президентом України Володимир Зеленським та його російським колегою Володимиром Путіним. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, Україна вітає будь-яке посередництво та формат, зокрема й «нормандський».

Якщо президент Ердоган може зібрати президента Путіна і президента Зеленського за одним столом, давайте зробимо це через президента Туреччини, — сказав міністр.

Кулеба зауважив, що шанси на врегулювання конфлікту збільшаться, якщо іноземні партнери займуть дійсно принципову позицію щодо Росії. Тоді, на його думку, «цей конфлікт був би врегульований».

Також Дмитро Кулеба розкритикував відмову Берліна постачати зброю до України. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Ми розчаровані тим, що Німеччина як і раніше, не дає дозволу на постачання оборонних озброєнь до України, особливо з урахуванням поточної ситуації, — сказав український міністр.

Він сподівається, що офіційний Берлін змінить свою позицію щодо цього питання.

Відмова Німеччини в цьому питанні також розчаровує українську громадськість. На жаль, українці будуть пам'ятати про це десятиліттями, і мені як міністру закордонних справ від цього дуже сумно. Бажаю, щоб наше партнерство процвітало і щоб люди відчували дружні та теплі почуття один до одного, — сказав він. 

Кулеба також зазначив, що Німеччина допустила "помилки щодо України" під час Другої світової війни і частина її відповідальності полягає в тому, щоб "приймати правильні рішення сьогодні". 

Україна зазнала величезних втрат і руйнувань під час Другої світової війни. Тепер, коли ми знову страждаємо, єдина відповідна політика — це дозволити нам захищатися. Чим сильніша зараз Україна, тим нижчий ризик чергового військового конфлікту з Росією. Путін не почне нову атаку на Україну, знаючи, що ціна буде занадто високою, — впевнений він. 

Нагадаємо, раніше Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next